Inovatie

Emitentul ofera o noua structura organizatorica pe piata imobiliara din Romania, specifica REIT-urilor, prin externalizarea administrarii societatii catre Reit Capital SA (Administrator Unic) in baza Contractului de Management si Administrare incheiat in anul 2020.

Astfel, conducerea si administrarea Societatii a fost delegata Administratorului Unic, Reit Capital SA, prin incheierea unui Contract pentru o durata de 4 (patru) ani incepand cu decembrie 2020. In baza Contractului de Administrare si Management, Administratorul Unic va presta pentru Societate servicii calificate de administrare si management.

Un REIT este o companie care are un model de afaceri asemanator cu cel al fondurilor mutuale, diferenta fiind ca aceste companii REIT detin, opereaza sau finanteaza operatiuni imobiliare. Astfel, investitorii individuali au posibilitatea sa castige dividende din investitii imobiliare, fara a fi nevoiti sa finanteze sau sa administreze astfel de operatiuni singuri. Schita de mai jos ofera o perspectiva de ansamblu asupra modalitatii de lucru al REIT-urilor, adaptata specificului Star Residence Invest SA.